THE ROLLING STRINGS PUPPETS BAND

THE ROLLING STRINGS PUPPETS BAND

duminică, 20 septembrie 2009

„Luna 9 a Bucureştiului în Praga”
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/868268/Luna-9-a-Bucurestiului-in-Praga/

23 septembrie, miercuri – Spectacol de muzică şi joc de marionete „Bucureşti. Mahala de suflet”, Irina Sârbu şi PurAnima
Loc: Piaţa Teatrului Naţional din Praga (Ostrovní 1, 112 30 Praha 1)
Ora: 17.00 – 19.00

Invitaţi: Irina Sârbu şi PurAnima: Florentina Tănase, Petronela Purima şi Vlad Tănase
"Bucureşti, mahala de suflet” doreşte să readucă în faţa publicului atmosfera oraşului care în perioada interbelică s-a numit „micul Paris”. Melodiile vremii, şi astăzi încă în memoria şi în inimile tuturor bucureştenilor, vorbesc despre locurile de întâlnire ale îndrăgostiţilor, despre fericirea sau suferinţa lor, despre plimbările cu trăsura la şosea, despre legendele vremii... O astfel de legendă este şi minunata cântăreaţă Maria Tănase, evocată în spectacol prin păpuşile – cópii fidele ale artistei şi ale membrilor tarafului de lăutari care o acompania. „Bucureşti, mahala de suflet” este un spectacol viu şi colorat, pe care publicul românesc l-a aplaudat în cluburile şi parcurile din Bucureşti, în secţiunea „Off” a Festivalului de Comedie FestCo 2008 şi în Sala mică a Ateneului Român, în stagiunea 2008-2009 a Filarmonicii „George Enescu“.
Spectacolul este în limba română cu traducere în limba cehă.

Înfiinţată în anul 2008, Compania de Teatru PUR'ANIMA este un ansamblu atipic deschis experimentelor ce combină ingenios diferite forme de teatru şi muzică, în formule originale de spectacole din care păpuşile sunt nelipsite.

Irina Sârbu este actriţă şi cântăreaţă de jazz. În spectacolul „Bucureşti, mahala de suflet”, ea abordează de această dată un repertoriu nou

: „şansoneta” românească cu un specific aparte, încărcată de parfumul unei epoci trecute.

2 comentarii:

  1. Cand mai poate fi vazut spectacolul in Romania? Orele la care s-a jucat in parcuri sunt complet inacesibile provinciei. Putem spera intr-un spectacol la Brasov?
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, eu lucrez la acest site http://www.hotcity.ro/ si mi-ar placea sa scriu despre voi, dar nu vad pe nicaieri o adresa de mail pentru contact. Daca va intereseaza, contactati-ma voi la buburuza@in.com. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere